Ajuntament de Moià

Ajuntament de Moià

Disseny de la campanya de civisme per a joves. Carnaval 2020.

Client: Ajuntament de Moià

Any: 2020

moia.cat

La campanya pretén sensibilitzar als i les joves en temes de violència sexista i abús d’alcohol durant les festes del Carnaval 2020
La campanya s’ha treballat conjuntament amb joves a través de l’Espai Jove La Pólvora. Va haver-hi una trobada on es va parlar de com enfocar la campanya, no només la part conceptual i de com transmetre els missatges sinó també la part de textos. Els joves van proposar com a eslògan de campanya “Estic del chill”, una expressió sovint utilitzada per ells i elles que significa “estar tranquil”.

Pel que fa a la part visual, s’ha dissenyat un filtre per Instagram Stories que es pot descarregar a l’Instagram de l’Ajuntament de Moià i que els i les joves poden utilitzar i publicar als seus perfils personals de l’Instagram per fer difusió de la campanya. Els filtres són uns tatuatges a la cara amb missatges relacionats amb la temàtica. Per les agressions sexistes, s’han creat els missatges “només sí és sí” i “respect” i per l’abús d’alcohol, “Tota la nit dempeus”, aquest últim, pretén que els i les joves, durant la nit del carnaval, mostrin al seu instagram que no estan en un estat passat de voltes sinó que estan dempeus.
Per la sessió fotogràfica, vàrem reunir-nos amb els i les joves i ells mateixos es van fer les selfies que es mostren a les imatges de la campanya, donant així la cara per una temàtica sensible i autoproduïnt ells mateixos la sessió fotogràfica.