Casus Belli

CASUS BELLI

 

“Casus Belli”, és la primera peça sonora orquestral d’Ex Abrupto produïda per al festival de creació contemporània MAU 2018 a Roca Umbert, Granollers.
Fabricar la guerra va ser la temàtica que Roca Umbert Fàbrica de les Arts va proposat a tots els participants de la mostra, amb motiu de la commemoració del 80è aniversari dels bombardejos que durant la Guerra Civil Espanyola van patir diverses ciutats entre elles Granollers.
Amb aquesta premisa, vàrem dissenyar i produïr un recorregut sonor de quatre moments previs a l’esclat d’una guerra. La intervenció va ser ideada especialment per aquest festival i en concret per a La Tèrmica; antic edifici que acull el generador elèctric i de vapor que tenia la fàbrica tèxtil de Roca Umbert quan estava en funcionament entre els anys 50 i els 90.
La peça va ser interpretada per l’Orquestra de Cambra del Moianès, sorgida de l’Espai Musical de Moià i per L’Orquestra Electrònica del Vallès. La primera, dirigida pel Daniel Vallejo, és una formació de recent creació amb músics provinents d’altres orquestres de cambra i que s’estrenaren en públic per primera vegada amb CASUS BELLI. Els músics multi-disciplinars Dènys Sanz i Marco Domenichetti formen l’Orquestra Electrònica del Vallès, amb una reconeguda trajectòria musical i experimental, van ser els encarregats de posar l’accent electrònic de la composició.
Fotografies de Arian Botey